Ajankohtaista

 
   
 

Päivitetty 10.1.2019
Menneitä tapahtumiaHUHTIKUUN 2018 TUTKINTOTULOKSET JA DIPLOMIENJAKO

Tutkintolautakunta on vahvistanut huhtikuun 2018 laivuritutkinnon tulokset pienin korjauksin. Nämä korjaukset eivät kuitenkaan ole vaikuttaneet tulosten hyväksymisiin/hylkäämisiin. Tuloksia voi edelleen kysellä seuran toimistolta.

Navigaatioliitosta on postitettu tutkinnon yhteydessä tilatut todistukset kotiosoitteisiin postiennakkona ja diplomit ovat tulossa/tulleet seuran toimistolle. Diplomien jakotilaisuus järjestetään vasta syyskuussa, mutta ne voi myös noutaa toimistoltamme kesäkuun puolivälin jälkeen.


14.12.2018 LAIVURITUTKINNOT

Laivuritutkinnot saaristo- ja rannikkomerenkulkuopissa järjestetään perjantaina 14.12.2018 klo 18-22 Turun Työväenopiston tiloissa os. Kaskenkatu 5 Turku.

Tutkintoon osallistuminen edellyttää ennakkoilmoittautumista, jotta Suomen Navigaatioliitosta Helsingistä voidaan tilata tarpeellinen määrä tutkintotehtäviä. Viimeinen ilmoittautumispäivä on keskiviikko 21.11.2018. Ilmoittautua voi nettilomakkeella, tai laivurikursseilla olevat voivat täyttää kursseilla jaettavan ilmoittautumislomakkeen.

Tutkinnosta kertova dokumentti on ladattavissa tästä linkistä.

Alustavat tulokset saadaan toimistoon keskiviikkona 19.12. Seuraavat laivuritutkinnot saaristo-, rannikko- ja tähtitieteellisessä merenkulkuopissa järjestetään perjantaina 12.4.2019


5.11.2018–25.1.2019 MERIKARTTANAVIGOINTIKILPAILU

Merikarttanavigointikilpailutehtäviä on saatavissa seuran toimistolta. Jos olet kiinnostunut osallistumisesta, ota yhteyttä s-postilla osoitteeseen toimisto at turunnavigaatioseura piste fi. Seura maksaa jäsentensä osallistumismaksun. Kilpailutehtävät (myös käyttämättömät) palautetaan seuran toimistoon 21.1.2019 mennessä. Palauttamatta jääneistä tehtävistä veloitetaan 5 euron maksu.


29.11.2018 SYYSKOKOUS

Turun Navigaatioseuran sääntömääräinen syyskokous pidetään seuran toimistolla torstaina 29.11.2018 klo 19.00. Käsitellään sääntömääräiset syyskokousasiat.

Virallinen kokouskutsu julkaistaan Turun Sanomissa n. viikkoa ennen kokousta.


TOIMISTON JOULUTAUKO

Viimeinen aukioloaika ennen joulua on ke 19.12.2018. Avaamme joulun jälkeen seuraavan kerran ke 9.1.2019.


19.-20.1.2019 Meri-VHF-kurssi

Turun Navigaatioseura järjestää jäsenilleen rannikkolaivurin radiokurssin viikonloppukurssina. Kurssi valmentaa rannikkolaivurin radiotutkinnon suorittamiseen. Ilman tätä pätevyystodistusta VHF-radiopuhelinta ei veneessä saa käyttää.

Aikataulu:

  • lauantai 19.1. klo. 09:00-16:00
  • sunnuntai 20.1. klo. 09:00-16:00 (sis. Viestintäviraston järjestämä tutkinto n. klo 14:30-16:00)
Kouluttajana Ari Virrankoski

Kurssipaikka:
Kurssipaikkana on Turun Navigaatioseuran toimisto (osoite: Sirkkalankatu 16b 3, Turku).

Ilmoittautuminen:
Kurssille otetaan vain rajoitettu määrä osallistujia (20 henkilöä). Ilmoittautuminen 31.12.2018 mennessä nettilomakkeella (ilmoita nimesi, puhelin ja sähköpostiosoitteesi). Ruksaa kohta "Muu" ja kirjoita kohtaan "VHF-kurssi". Ilmoittautuneille lähetetään erikseen ohjeet kurssimaksun suorittamiseksi.

Kurssimaksu:
Kurssimaksu on 40 euroa ja se tulee maksaa seuran tilille ennen kurssia.

Kurssimateriaalin hankinta:
Osallistujan tulee itse hankkia kurssimateriaali etukäteen. Kurssimateriaalina on Liikenne- ja viestintäviraston julkaisu 'Rannikkolaivurin VHF-radioliikenneopas', minkä voi viraston internetsivuilta maksutta tallentaa omalle tietokoneelle (katso linkki alla) tai tulostaa sen (tosin 108 sivua). Materiaalin voi myös tilata kirjapainotuotteena maksutta Liikenne- ja viestintäviraston asiakaspalvelusta puh: 0295 390 242 tai sähköpostitse osoitteesta: radiotaajuudet@traficom.fi.

Jos tallennat oppaan tietokoneellesi, niin kurssin ajaksi riittää, että otat vain muistiinpanovälineet mukaasi. Kurssilla oppaita ei ole myytävänä.

’Rannikkolaivurin VHF-radioliikenneopas' löytyy internetosoitteesta: https://www.traficom.fi/sites/default/files/media/file/Rannikkolaivurin_radioliikenneopas.pdf

Vinkkinä, että kannattaa opetella kansainväliset tavausaakkoset (Alfa, Bravo... jne.) ennen kurssia esimerkiksi oppaan viimeiseltä sivulta. Muu itseopiskelu ei ole välttämätöntä.

Tutkinnossa tarvittavat välineet:

  • 1 kpl passivalokuva (mustavalko- tai värikuva)
  • kuulakärkikynä sekä lyijykynä ja pyyhekumi.

Muut kustannukset:
Liikenne- ja viestintävirasto laskuttaa pätevyyskirjamaksun 89,15 € (sis. tutkinto- ja todistusmaksun) n. kolme viikkoa tutkinnon jälkeen pätevyyskirjan postituksen yhteydessä.

Käytännön järjestelyt:
Autojen pysäköinti: P-paikkoja on toimistomme ympäristössä rajoitetusti. Varaudu etsimään paikkaa mahdollisesti hieman kauempaakin.
Kahvit/teen keitämme paikan päällä. Lounaalla käymme lähistön ravitsemusliikkeissä. Omia eväitä voi toki ottaa mukaan.

Tervetuloa kurssille!


KÄYTÄNNÖN MOOTTORIVENEILYKURSSI 2019

Turun Navigaatioseura järjestää jäsenilleen Käytännön Moottoriveneilykurssin huhti-toukokuussa 2019. Kurssin tavoitteena on oppia soveltamaan käytännössä maantieteellisen merenkulkuopin tiedot ja taidot, huomioimaan muut vesilläliikkujat sekä sisäistää hyvät merimiestavat.

Kurssille osallistuvalla tulee olla suoritettuna vähintään Navigaatioliiton saaristolaivuritutkinto. Lisäksi osallistujan pitää olla tai liittyä seuran jäseneksi.

Kurssille otetaan korkeintaan 8 oppilasta. Kurssimaksu (160 €) sisältää tarvittavan opetusmateriaalin sekä ryhmätapaturmavakuutuksen kurssipäiviltä. Kurssimaksu ei sisällä ruokailuja, mutta maakoulutus- ja palautepäivänä on kahvitarjoilu.

Kurssin ohjelma jakautuu siten, että k.o. kurssin kaikki oppilaat osallistuvat ensin yhteiseen maalla tapahtuvaan koulutuspäivään la 6.4. Merellä suoritettavaa koulutusta varten kurssilaiset jaetaan neljän hengen ryhmiin, jolloin jokainen ryhmä on merellä yhden koulutuspäivän. Ensimmäisen ryhmän meripäivä on la 11.5. ja toisen la 25.5. Näiden jälkeen on vielä yhteinen palaute-/tenttipäivä.

Suomen Navigaatioliitto myöntää todistuksen kurssin hyväksytysti suorittaneille. Todistuksen saamisen edellytyksenä on 100% osallistuminen kurssiin. Todistus on yksi niistä dokumenteista, joita Liikenne- ja viestintävirasto edellyttää myöntäessään Kansainvälisen huviveneenkuljettajan pätevyyskirjan (moottorivene). Todistuksen hinta sisältyy kurssimaksuun.

Sitovia ilmoittautumisia otetaan vastaan nettilomakkeella. Ilmoittautumisaika päättyy 28.2. Ilmoita sekä puhelinnumerosi että sähköpostiosoitteesi. Ilmoita myös Suomen Navigaatioliiton myöntämän todistuksen postittamista varten postiosoitteesi kohdassa "Mahdollista muuta tietoa".

Kurssimaksu maksetaan myöhemmin ilmoitettavilla viitemaksutiedoilla ennen kurssin alkua. Maksulla varmistat paikkasi kurssilla.


Alustavaa ennakkotietoa tulevasta toiminnasta

  • Helsingin venemessumatka (helmikuu 2019)
  • CEVNI-kurssi keväällä 2019