Päivitetty 16.3.2019

Tiedotteita

30.3.2019 MERIKARTTAPÄIVITYS

Navigaatioseuran toimistolla järjestetään seuran jäsenille lauantaina 30.3.2019 klo 10 - n. 14 tilaisuus päivittää oma karttasarja D (v.2018) opettajiemme Matti Eskelisen ja Raimo Laaksosen opastuksella. Mukaan mahtuu n. 20 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Imoittautumiset nettilomakkeella (muu tapahtuma, kirjoita karttapäivitys) 27.3. mennessä. Kahvitarjoilu, kahviraha 5 €.

Oma karttasarja mukaan!

6.4.2019 CEVNI-KURSSI JA -TUTKINTO

Jos aiot tulevina purjehduskausina veneilemään Euroopan sisävesille (Euroopan joet, järvet ja kanavat), tarvitset riittävät tiedot Euroopan sisävesien liikennesäännöistä. Nämä tiedot voit nyt hankkia osallistumalla yksipäiväiselle CEVNI–kurssille ja –tutkintoon.

Kurssi järjestetään lauantaina 6.4.2019 klo 10.00 - n.17 seuran toimistolla Sirkkalankatu 16 b 3. Kurssin opettajana toimii Suomen Navigaatioliiton kouluttaja Raimo Laaksonen.

Kurssilla käsitellään CEVNI-kirjanen (Euroopan sisävesiliikenteen säännöstö, 3. painos), jonka voi ostaa etukäteen päivystysaikoina seuran toimistolta tai kurssille tullessa. Lopuksi pidetään CEVNI-tutkinto, jonka hyväksytysti suorittamisesta saa todistuksen Suomen Navigaatioliitolta. Tutkinnon jälkeen on pakollinen palautekeskustelu.

Kurssin hinta on 50 euroa, joka peritään käteisellä ennen kurssin alkua. Hintaan sisältyy CEVNI-kirja (25 euroa), tutkintotodistus ja kahvitarjoilu + pikkusuolaista.

Kurssilla on vielä tilaa. Ilmoittautumiset nettilomakkeella viimeistään keskiviikkona 27.3.2019.

12.4.2019 LAIVURITUTKINNOT

Laivuritutkinnot järjestetään perjantaina 12.4.2019 Turun Työväenopiston tiloissa os. Kaskenkatu 5 Turku. Saaristo-, rannikkomerenkulkuopissa klo 18-22 ja tähtitieteellisessä merenkulkuopissa klo 14-22.

Tutkintotilaisuudessa suoritettavia maksuja: Tutkintomaksu 30 € (saaristo) tai 20 € (muut tutkinnot ja mahdolliset uusinnat). Seuran jäsenmaksu on tänä vuonna 20 €. Diplomintilausmaksu 15 € (edellyttää, että Navigaatioseuran jäsenmaksu on maksettu tai maksetaan samalla).

Tutkintoon osallistuminen edellyttää ennakkoilmoittautumista, jotta Suomen Navigaatioliitosta Helsingistä voidaan tilata tarpeellinen määrä tutkintotehtäviä. Viimeinen ilmoittautumispäivä on keskiviikko 20.3.2019. Ilmoittautua voi nettilomakkeella, tai laivurikursseilla olevat voivat täyttää kursseilla jaettavan ilmoittautumislomakkeen.

Tutkinnosta kertova dokumentti on ladattavissa tästä linkistä.

Alustavia tuloksia voi tiedustella toimistostamme keskiviikkona 17.4. alkaen. Seuraavat laivuritutkinnot saaristo-, ja rannikkomerenkulkuopissa järjestetään perjantaina 13.12.2019.

Huom ! Tutkintojen suoritusjärjestys on saaristo, rannikko, tähtitieteellinen (avomeri).

KÄYTÄNNÖN MOOTTORIVENEILYKURSSI 2019

Kurssilla on vielä tilaa. Sitovia ilmoittautumisia otetaan vastaan nettilomakkeella.

Turun Navigaatioseura järjestää jäsenilleen Käytännön Moottoriveneilykurssin huhti-toukokuussa 2019. Kurssin tavoitteena on oppia soveltamaan käytännössä maantieteellisen merenkulkuopin tiedot ja taidot, huomioimaan muut vesilläliikkujat sekä sisäistää hyvät merimiestavat.

Kurssille osallistuvalla tulee olla suoritettuna vähintään Navigaatioliiton saaristolaivuritutkinto. Lisäksi osallistujan pitää olla tai liittyä seuran jäseneksi.

Kurssille otetaan korkeintaan 8 oppilasta. Kurssimaksu (160 €) sisältää tarvittavan opetusmateriaalin sekä ryhmätapaturmavakuutuksen kurssipäiviltä. Kurssimaksu ei sisällä ruokailuja, mutta maakoulutus- ja palautepäivänä on kahvitarjoilu.

Kurssin ohjelma jakautuu siten, että k.o. kurssin kaikki oppilaat osallistuvat ensin yhteiseen maalla tapahtuvaan koulutuspäivään la 6.4. Merellä suoritettavaa koulutusta varten kurssilaiset jaetaan neljän hengen ryhmiin, jolloin jokainen ryhmä on merellä yhden koulutuspäivän. Ensimmäisen ryhmän meripäivä on la 11.5. ja toisen helatorstaina 30.5 (muuttunut!). Näiden jälkeen on vielä yhteinen palaute-/tenttipäivä.

Suomen Navigaatioliitto myöntää todistuksen kurssin hyväksytysti suorittaneille. Todistuksen saamisen edellytyksenä on 100% osallistuminen kurssiin. Todistus on yksi niistä dokumenteista, joita Liikenne- ja viestintävirasto edellyttää myöntäessään Kansainvälisen huviveneenkuljettajan pätevyyskirjan (moottorivene). Todistuksen hinta sisältyy kurssimaksuun.

Sitovia ilmoittautumisia otetaan vastaan nettilomakkeella. Ilmoittautumisaika päättyy 28.2. Ilmoita sekä puhelinnumerosi että sähköpostiosoitteesi. Ilmoita myös Suomen Navigaatioliiton myöntämän todistuksen postittamista varten postiosoitteesi kohdassa "Mahdollista muuta tietoa".

Kurssimaksu maksetaan myöhemmin ilmoitettavilla viitemaksutiedoilla ennen kurssin alkua. Maksulla varmistat paikkasi kurssilla.

JOULUKUUN 2018 TUTKINTOTULOKSET JA DIPLOMIENJAKO

Tutkintolautakunta on vahvistanut joulukuun 2018 tutkintotulokset. Tutkintojen läpimenoihin tuli pieniä muutoksia. Tilatut todistukset tulevat kotiosoitteeseen postiennakolla ja tilatut diplomit ovat tulleet seuran toimistolle. Diplomienjakotilaisuus järjestetään huhtikuussa. Diplomin tilanneille lähetetään henkilökohtainen kutsu vastauspyyntöineen tiedossamme olevaan kotiosoitteeseen. Diplomin voi myös noutaa toimistoltamme päivystysaikoina. Tuloksia voi edelleen kysellä seuran toimistolta.

Seuraavat laivuritutkinnot saaristo-, rannikko- ja tähtitieteellisessä merenkulkuopissa järjestetään perjantaina 12.4.2019

Muiden organisaatioiden tapahtumia

LRC-radiokurssi Helsingissä 30.3.2019

Helsingissä järjestetään maksuton LRC-kurssi 30.3. Kyseessä on avomerilaivurin radiopätevyys (LRC, = Long Range Certificate), eli käytännössä toimitaan MF/HF-taajuuksilla, jotka kantavat huomattavasti pidemmälle kuin VHF-taajuudet. HF radiokeleistä riippuen jopa tuhansia kilometrejä. Osallistujalla tulee olla SRC-pätevyys (tai vanha VHF).

Lisää infoa tällä linkillä

Menneitä tapahtumia