Ajankohtaista

 
   
 

Päivitetty 12.1.2020


Tiedotteita13.12.2019 LAIVURITUTKINNOT

Laivuritutkinnot saaristo- ja rannikkomerenkulkuopissa järjestetään perjantaina 13.12.2019 klo 18-22 Turun Työväenopiston tiloissa os. Kaskenkatu 5 Turku.

Tutkintoon osallistuminen edellyttää ennakkoilmoittautumista, jotta Suomen Navigaatioliitosta Helsingistä voidaan tilata tarpeellinen määrä tutkintotehtäviä. Viimeinen ilmoittautumispäivä on keskiviikko 20.11.2019. Ilmoittautua voi nettilomakkeella, tai laivurikursseilla olevat voivat täyttää kursseilla jaettavan ilmoittautumislomakkeen.

Tutkinnosta kertova dokumentti on ladattavissa tästä linkistä.

Alustavat tulokset saadaan toimistoon keskiviikkona 18.12. Seuraavat laivuritutkinnot saaristo-, rannikko- ja tähtitieteellisessä merenkulkuopissa järjestetään perjantaina 17.4.2020


4.11.2019–25.1.2020 MERIKARTTANAVIGOINTIKILPAILU

Merikarttanavigointikilpailutehtäviä on saatavissa seuran toimistolta ke 27.11. alkaen. Jos olet kiinnostunut osallistumisesta, ota yhteyttä s-postilla osoitteeseen toimisto at turunnavigaatioseura piste fi. Seura maksaa jäsentensä osallistumismaksun. Kilpailutehtävät (myös käyttämättömät) palautetaan seuran toimistoon 22.1.2020 mennessä. Palauttamatta jääneistä tehtävistä veloitetaan 5 euron maksu.


18.-19.1.2020 Meri-VHF-kurssi

Turun Navigaatioseura järjestää jäsenilleen rannikkolaivurin radiokurssin viikonloppukurssina. Kurssi valmentaa rannikkolaivurin radiotutkinnon suorittamiseen. Ilman tätä pätevyystodistusta VHF-radiopuhelinta ei veneessä saa käyttää.

Aikataulu:

  • lauantai 18.1. klo. 09:00-16:00
  • sunnuntai 19.1. klo. 09:00-16:00 (sis. Viestintäviraston järjestämä tutkinto n. klo 14:30-16:00)
Kouluttajana Ari Virrankoski

Kurssipaikka:
Kurssipaikkana on Turun Navigaatioseuran toimisto (osoite: Sirkkalankatu 16b 3, Turku).

Ilmoittautuminen:
Kurssille otetaan vain rajoitettu määrä osallistujia (20 henkilöä). Ilmoittautuminen 31.12.2019 mennessä nettilomakkeella (ilmoita nimesi, puhelin ja sähköpostiosoitteesi). Ruksaa kohta "Muu" ja kirjoita kohtaan "VHF-kurssi". Ilmoittautuneille lähetetään erikseen ohjeet kurssimaksun suorittamiseksi.

Kurssimaksu:
Kurssimaksu on 40 euroa ja se tulee maksaa seuran tilille ennen kurssia.

Kurssimateriaalin hankinta:
Osallistujan tulee itse hankkia kurssimateriaali etukäteen. Kurssimateriaalina on Liikenne- ja viestintäviraston julkaisu 'Rannikkolaivurin VHF-radioliikenneopas', minkä voi viraston internetsivuilta maksutta tallentaa omalle tietokoneelle (katso linkki alla) tai tulostaa sen (tosin 108 sivua).

’Rannikkolaivurin VHF-radioliikenneopas' löytyy internetosoitteesta: https://www.traficom.fi/sites/default/files/media/file/Rannikkolaivurin_radioliikenneopas.pdf

Jos tallennat oppaan tietokoneellesi, niin kurssin ajaksi riittää, että otat vain muistiinpanovälineet mukaasi.

Vinkkinä, että kannattaa opetella kansainväliset tavausaakkoset (Alfa, Bravo... jne.) ennen kurssia esimerkiksi oppaan viimeiseltä sivulta. Muu itseopiskelu ei ole välttämätöntä.

Tutkinnossa tarvittavat välineet:

  • 1 kpl passivalokuva (mustavalko- tai värikuva)
  • kuulakärkikynä sekä lyijykynä ja pyyhekumi.

Muut kustannukset:
Liikenne- ja viestintävirasto laskuttaa pätevyyskirjamaksun 89,15 € (sis. tutkinto- ja todistusmaksun) n. kolme viikkoa tutkinnon jälkeen pätevyyskirjan postituksen yhteydessä.

Käytännön järjestelyt:
Autojen pysäköinti: P-paikkoja on toimistomme ympäristössä rajoitetusti. Varaudu etsimään paikkaa mahdollisesti hieman kauempaakin.
Kahvit/teen keitämme paikan päällä. Lounaalla käymme lähistön ravitsemusliikkeissä. Omia eväitä voi toki ottaa mukaan.

Tervetuloa kurssille!


8.2.2020 CEVNI-KURSSI JA -TUTKINTO

Jos aiot tulevina purjehduskausina veneilemään Euroopan sisävesille (Euroopan joet, järvet ja kanavat), tarvitset riittävät tiedot Euroopan sisävesien liikennesäännöistä. Nämä tiedot voit nyt hankkia osallistumalla yksipäiväiselle CEVNI–kurssille ja –tutkintoon.

Kurssi järjestetään lauantaina 8.2.2020 klo 10.00 - n.17 seuran toimistolla Sirkkalankatu 16 b 3. Kurssin opettajana toimii Suomen Navigaatioliiton kouluttaja Raimo Laaksonen.

Kurssilla käsitellään CEVNI-kirjanen (Euroopan sisävesiliikenteen säännöstö, 3. painos), jonka voi ostaa etukäteen päivystysaikoina seuran toimistolta tai kurssille tullessa. Kurssin päätteeksi pidetään CEVNI-tutkinto, jonka hyväksytysti suorittamisesta saat Suomen navigaatioliiton CEVNI–todistuksen. Sisävesisääntöjen tarkoituksena on taata alusten turvallinen ja hyvässä järjestyksessä tapahtuva kulku olosuhteissa, jotka poikkeavat merkittävästi avomerioloista.

Kurssin hinta on 50 euroa, joka peritään käteisellä ennen kurssin alkua. Hintaan sisältyy kurssiopetus, tutkintotodistus, kahvitarjoilu + pikkusuolaista (25 €) sekä CEVNI-kirja (25 €).

Ilmoittautumiset nettilomakkeella viimeistään keskiviikkona 29.1.2020.


15.2.2020 HELSINGIN VENEMESSUT

Perinteinen bussimatka Helsingin venemessuille järjestetään lauantaina 15.2. Lähtöaika klo 8.00 linja-autoaseman tilausliikennelaiturista (Läntinen Pitkäk., rahtiaseman puolella). Paluumatkalle lähdetään Helsingistä klo 16.00. Matkan hinta pääsylippuineen on 30 euroa.

Varattavan bussin paikkamäärätiedon vuoksi tarvitaan sitovat ennakkoilmoittautumiset (kaikkien osallistujien nimet) tiistaihin 10.2. mennessä mieluiten nettilomakkeella .


UUSI VESILIIKENNELAKI – INFOPÄIVÄ 28.3.2020

Infopäivässä käsitellään pääpiirteet uudesta Vesiliikennelaista (2019/782). Uuteen vesiliikennelakiin on koottu aiemmin hajallaan ympäri lainsäädäntö olleet, veneilijää koskevat määräykset. Samassa yhteydessä lainsäädäntöä on ajanmukaistettu mm. selkeyttämällä aluksen päällikön vastuuta ja ottamalla lakiin määräyksiä veneen tilapäisestä vuokraamisesta (veneiden jakamistalous) ja varsinaisista vuokraveneistä. Tästä syystä lakipaketti on iso (135 pykälää) ja vaatii aikaa perehtymiseen. Vesiliikennelain infopäivällä voit helpottaa tätä perehtymistä, sillä olemme koonneet tiiviiseen muotoon lain kohdat, jotka koskevat huviveneilijää.

Kurssi järjestetään lauantaina 28.3.2020 klo 10.00 – n. 17.00 seuran toimistolla Sirkkalankatu 16 b 3. Kurssin opettajana toimii kouluttaja Raimo Laaksonen.

Kurssin osallistujamäärä on rajallinen, joten jos haluat varmistaa, että veneilytietosi ovat ajan tasalla, ilmoittaudu pian nettilomakkeella (muu tapahtuma, kirjoita "Laki-info"), tai viimeistään perjantaina 20.3.2020.


Menneitä tapahtumia