Päivitetty 28.10.2017

Menneitä tapahtumia

TÄRKEÄÄ ASIAA KATSASTUKSESTA

Joidenkin veneilyjaoston jäsenten veneiden katsastustiedot puuttuvat vielä venerekisteristä, vaikka veneilykausi alkaa olla jo ohi. Toimittakaa tiedot tämän vuoden katsastuksista seuran toimistolle ensi tilassa!

15.12.2017 LAIVURITUTKINNOT

Laivuritutkinnot saaristo- ja rannikkomerenkulkuopissa järjestetään perjantaina 15.12.2017 klo 18-22 Turun Työväenopiston tiloissa os. Kaskenkatu 5 Turku.

Tutkintoon osallistuminen edellyttää ennakkoilmoittautumista, jotta Suomen Navigaatioliitosta Helsingistä voidaan tilata tarpeellinen määrä tutkintotehtäviä. Viimeinen ilmoittautumispäivä on torstai 23.11.2017. Ilmoittautua voi nettilomakkeella, tai laivurikursseilla olevat voivat täyttää kursseilla jaettavan ilmoittautumislomakkeen.

Tutkinnosta kertova dokumentti on ladattavissa tästä linkistä.

Alustavat tulokset saadaan toimistoon keskiviikkona 20.12. Seuraavat laivuritutkinnot saaristo-, rannikko- ja tähtitieteellisessä merenkulkuopissa järjestetään perjantaina 20.4.2018

1.11.2017–25.1.2018 MERIKARTTANAVIGOINTIKILPAILU

Ilmoita halukkuudestasi osallistua (mieluiten nettilomakkeella), niin seura tilaa kilpailutehtävät. Seura maksaa jäsentensä osallistumismaksun. Kilpailutehtävät (myös käyttämättömät) palautetaan seuran toimistoon 19.1.2018 mennessä. Palauttamatta jääneistä tehtävistä veloitetaan 5 euron maksu.

RANNIKKOLAIVURIN RADIOKURSSI (MERI-VHF-KURSSI) 2018

Turun Navigaatioseuran ohjelmassa on alkuvuonna 2018 rannikkolaivurin radiokurssi. Kurssi valmentaa rannikkolaivurin radiotutkinnon suorittamiseen. Ilman tätä pätevyystodistusta VHF-radiopuhelinta ei veneessä saa käyttää. Kurssi toteutetaan viikonloppukurssina seuran toimistolla. Lisätietoja marraskuun alussa.

KÄYTÄNNÖN MOOTTORIVENEILYKURSSI 2018

Turun Navigaatioseura järjestää jäsenilleen Käytännön Moottoriveneilykurssin huhti-toukokuussa 2018. Kurssin tavoitteena on oppia soveltamaan käytännössä maantieteellisen merenkulkuopin tiedot ja taidot, huomioimaan muut vesilläliikkujat sekä sisäistää hyvät merimiestavat.

Kurssille osallistuvalla tulee olla suoritettuna vähintään Navigaatioliiton saaristolaivuritutkinto. Lisäksi osallistujan pitää olla tai liittyä seuran jäseneksi.

Kurssille otetaan korkeintaan 8 oppilasta. Kurssimaksu (160 €) sisältää tarvittavan opetusmateriaalin sekä ryhmätapaturmavakuutuksen kurssipäiviltä. Kurssimaksu ei sisällä ruokailuja, mutta maakoulutus- ja palautepäivänä on kahvitarjoilu.

Kurssin ohjelma jakautuu siten, että k.o. kurssin kaikki oppilaat osallistuvat ensin yhteiseen maalla tapahtuvaan koulutuspäivään la 7.4. Merellä suoritettavaa koulutusta varten kurssilaiset jaetaan neljän hengen ryhmiin, jolloin jokainen ryhmä on merellä yhden koulutuspäivän. Ensimmäisen ryhmän meripäivä on la 12.5. ja toisen la 19.5. Näiden jälkeen on vielä yhteinen palaute-/tenttipäivä.

Suomen Navigaatioliitto myöntää todistuksen kurssin hyväksytysti suorittaneille. Todistuksen saamisen edellytyksenä on 100% osallistuminen kurssiin. Todistus on yksi niistä dokumenteista, joita Liikenteen turvallisuusvirasto TraFi edellyttää myöntäessään Kansainvälisen huviveneenkuljettajan pätevyyskirjan (moottorivene). Todistuksen hinta sisältyy kurssimaksuun.

Kurssilla on vielä tilaa. Sitovia ilmoittautumisia otetaan vastaan nettilomakkeella. Ilmoittautumisaika päättyy 28.2. Ilmoita sekä puhelinnumerosi että sähköpostiosoitteesi. Ilmoita myös Suomen Navigaatioliiton myöntämän todistuksen postittamista varten postiosoitteesi kohdassa "Mahdollista muuta tietoa".

Kurssimaksu maksetaan myöhemmin ilmoitettavilla viitemaksutiedoilla ennen kurssin alkua. Maksulla varmistat paikkasi kurssilla.

Muiden organisaatioiden tapahtumia

VÄLITÄMME TIEDOTTEEN KADONNEESTA POIJUSTA

Kadonnut puna-valkoinen vanha koristepoiju sinisellä raidalla Borgenilta, Hiittisistä syyskuussa 2017. Kiinnityksenä siinä oli ketju ja painona antiikkinen, raskas silitysrauta. Olisin kiitollinen jos ilmoittaisitte minulle mahdollisista havainnoista. Poijulla on tunnearvoa.

Mikael Förström
Krämarvägen 4 A, 00440 Helsingfors
Puh 040 738 5060

Alkuperäinen tiedote ja kuva poijusta tällä linkillä

Meri-VHF-kurssi Turussa 18.-19.11.

Tiedoksenne, että merenkulun koulutuskeskus Aboa Mare järjestää kaikille avoimen ’meri-VHF-kurssin’, eli viralliselta nimeltään ’rannikkolaivurin radiokurssin’ viikonloppukurssina 18.-19.11. Turussa. Kurssin hinta on 100 €.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen Aboa Maren kotisivujen kautta (Aboa Mare / Tutustu kurssitarjontaamme / GMDSS-kurssit / Rannikkolaivurin radiokoulutus SRC).

Suora linkki koulun kurssisivuille: http://training.aboamare.fi/fi/events/pd/rannikkolaivurin-radiotutkinto-src

Muut kustannukset: Viestintävirasto veloittaa tutkintomaksun 45,40 € ja todistusmaksun 43,75 € (eli yht. 89,15 €), mitkä eivät sisälly kurssihintaan. Lisäksi tutkintoon osallistuvalla tulisi olla mukanaan 1 kpl passivalokuva.

Merenkulun koulutuskeskus Aboa Mare sijaitsee lähellä Turun satamaa osoitteessa: Juhana Herttuan puistokatu 21 (nk. Auriga Business Center kiinteistö).

Lisätietoja kurssin käytännön järjestelyistä lähetetään ilmoittautuneille lähempänä kurssin alkua.

Tervetuloa radiokurssille!
Kurssin kouluttaja
Ari Virrankoski
GSM: 044 051 1278