Ajankohtaista

 
   
 

Päivitetty 14.1.2018
Menneitä tapahtumiaKÄYTÄNNÖN MOOTTORIVENEILYKURSSI 2018

Kurssilla on vielä tilaa. Sitovia ilmoittautumisia otetaan vastaan nettilomakkeella.

Turun Navigaatioseura järjestää jäsenilleen Käytännön Moottoriveneilykurssin huhti-toukokuussa 2018. Kurssin tavoitteena on oppia soveltamaan käytännössä maantieteellisen merenkulkuopin tiedot ja taidot, huomioimaan muut vesilläliikkujat sekä sisäistää hyvät merimiestavat.

Kurssille osallistuvalla tulee olla suoritettuna vähintään Navigaatioliiton saaristolaivuritutkinto. Lisäksi osallistujan pitää olla tai liittyä seuran jäseneksi.

Kurssille otetaan korkeintaan 8 oppilasta. Kurssimaksu (160 €) sisältää tarvittavan opetusmateriaalin sekä ryhmätapaturmavakuutuksen kurssipäiviltä. Kurssimaksu ei sisällä ruokailuja, mutta maakoulutus- ja palautepäivänä on kahvitarjoilu.

Kurssin ohjelma jakautuu siten, että k.o. kurssin kaikki oppilaat osallistuvat ensin yhteiseen maalla tapahtuvaan koulutuspäivään la 7.4. Merellä suoritettavaa koulutusta varten kurssilaiset jaetaan neljän hengen ryhmiin, jolloin jokainen ryhmä on merellä yhden koulutuspäivän. Ensimmäisen ryhmän meripäivä on la 12.5. ja toisen la 19.5. Näiden jälkeen on vielä yhteinen palaute-/tenttipäivä.

Suomen Navigaatioliitto myöntää todistuksen kurssin hyväksytysti suorittaneille. Todistuksen saamisen edellytyksenä on 100% osallistuminen kurssiin. Todistus on yksi niistä dokumenteista, joita Liikenteen turvallisuusvirasto TraFi edellyttää myöntäessään Kansainvälisen huviveneenkuljettajan pätevyyskirjan (moottorivene). Todistuksen hinta sisältyy kurssimaksuun.

Sitovia ilmoittautumisia otetaan vastaan nettilomakkeella. Ilmoittautumisaika päättyy 28.2. Ilmoita sekä puhelinnumerosi että sähköpostiosoitteesi. Ilmoita myös Suomen Navigaatioliiton myöntämän todistuksen postittamista varten postiosoitteesi kohdassa "Mahdollista muuta tietoa".

Kurssimaksu maksetaan myöhemmin ilmoitettavilla viitemaksutiedoilla ennen kurssin alkua. Maksulla varmistat paikkasi kurssilla.


YLIMÄÄRÄINEN SAARISTO- JA RANNIKKOLAIVURITUTKINTO 9.2.2018

Suomen Navigaatioliitto järjestää valtakunnallisten joulu- ja huhtikuun tutkintojen lisäksi ylimääräisen laivuritutkinnon muutamalla paikkakunnalla perjantaina 9.2.2018 klo 18-22. Turun Navigaatioseura on ilmoittautunut yhdeksi tutkinnon järjestäjäseuraksi.

Tutkinto pidetään Turun Navigaatioseuran toimistolla osoite: Sirkkalankatu 16b 3. Paikalle pitää saapua viimeistään klo 17.30. Muutama tutkinnon suorittaja mahtuu mukaan. Pikaiset ilmoittautumiset ke 17.1. mennessä sähköpostilla seuran toimistolle: toimisto at turunnavigaatioseura piste fi. Ilmoita nimen lisäksi ilmoittaudutko saaristo- vai rannikkolaivuritutkintoon. Rannikkotutkinnon hyväksymiseksi pitää olla saaristolaivuritutkinto ensin hyväksyttynä.

Lisätietoja saa myös Soili Juustilta 0400 921 627.


20.-21.1.2018 Meri-VHF-kurssi

Meri-VHF kurssille mahtuu vielä muutama osallistuja! Jos olet kiinnostunut, ilmoittaudu pikaisesti (ks. ohje alla), vaikka ilmoittautumisaika on jo päättynyt.

Turun Navigaatioseura järjestää jäsenilleen rannikkolaivurin radiokurssin viikonloppukurssina. Kurssi valmentaa rannikkolaivurin radiotutkinnon suorittamiseen. Ilman tätä pätevyystodistusta VHF-radiopuhelinta ei veneessä saa käyttää.

Aikataulu:

  • lauantai 20.1. klo. 09:00-16:00
  • sunnuntai 21.1. klo. 09:00-16:00 (sis. Viestintäviraston järjestämä tutkinto n. klo 14:30-16:00)
Kouluttajana Ari Virrankoski

Kurssipaikka:
Kurssipaikkana on Turun Navigaatioseuran toimisto (osoite: Sirkkalankatu 16b 3, Turku).

Ilmoittautuminen:
Kurssille otetaan vain rajoitettu määrä osallistujia (20 henkilöä). Ilmoittautuminen 29.12.2017 mennessä nettilomakkeella (ilmoita nimesi, puhelin ja sähköpostiosoitteesi). Ruksaa kohta "Muu" ja kirjoita kohtaan "VHF-kurssi". Ilmoittautuneille lähetetään erikseen ohjeet kurssimaksun suorittamiseksi.

Kurssimaksu:
Kurssimaksu on 40 euroa ja se tulee maksaa seuran tilille ennen kurssia.

Kurssimateriaalin hankinta:
Osallistujan tulee itse hankkia kurssimateriaali etukäteen. Kurssimateriaalina on Viestintäviraston julkaisu ’Rannikkolaivurin VHF-radioliikenneopas’, minkä voi maksutta tallentaa omalle tietokoneelle (linkki alla) tai tulostaa sen (tosin 108 sivua). Materiaalin voi myös tilata kirjapainotuotteena 15 €:n hintaan Viestintäviraston asiakaspalvelusta puh: 0295 390 242  tai  tilata sähköpostitse osoitteesta: radiotaajuudet@ficora.fi

Jos tallennat oppaan tietokoneellesi, niin kurssin ajaksi riittää, että otat vain muistiinpanovälineet mukaasi. Kurssilla oppaita ei ole myytävänä.

’Rannikkolaivurin VHF-radioliikenneopas’ löytyy Viestintäviraston internetsivulta osoitteesta: https://www.viestintavirasto.fi/attachments/Rannikkolaivurin_radioliikenneopas.pdf

Vinkkinä, että kannattaa opetella kansainväliset tavausaakkoset (Alfa, Bravo... jne.) ennen kurssia esimerkiksi oppaan viimeiseltä sivulta. Muu itseopiskelu ei ole välttämätöntä.

Tutkinnossa tarvittavat välineet:

  • 1 kpl passivalokuva (mustavalko- tai värikuva)
  • kuulakärkikynä sekä lyijykynä ja pyyhekumi.

Muut kustannukset:
Viestintävirasto laskuttaa pätevyyskirjamaksun 89,15 € (sis. tutkinto- ja todistusmaksun) n. kolme viikkoa tutkinnon jälkeen pätevyyskirjan postituksen yhteydessä.

Käytännön järjestelyt:
Autojen pysäköinti: P-paikkoja on toimistomme ympäristössä rajoitetusti. Varaudu etsimään paikkaa mahdollisesti hieman kauempaakin.
Kahvit/teen keitämme paikan päällä. Lounaalla käymme lähistön ravitsemusliikkeissä. Omia eväitä voi toki ottaa mukaan.

Tervetuloa kurssille!


1.11.2017–25.1.2018 MERIKARTTANAVIGOINTIKILPAILU

Merikarttanavigointikilpailutehtäviä on vielä muutama saatavissa seuran toimistolta. Jos olet kiinnostunut osallistumisesta, ota yhteyttä s-postilla osoitteeseen toimisto at turunnavigaatioseura piste fi. Seura maksaa jäsentensä osallistumismaksun. Kilpailutehtävät (myös käyttämättömät) palautetaan seuran toimistoon 19.1.2018 mennessä. Palauttamatta jääneistä tehtävistä veloitetaan 5 euron maksu.
Muiden organisaatioiden tapahtumia

VÄLITÄMME TIEDOTTEEN KADONNEESTA POIJUSTA

Kadonnut puna-valkoinen vanha koristepoiju sinisellä raidalla Borgenilta, Hiittisistä syyskuussa 2017. Kiinnityksenä siinä oli ketju ja painona antiikkinen, raskas silitysrauta. Olisin kiitollinen jos ilmoittaisitte minulle mahdollisista havainnoista. Poijulla on tunnearvoa.

Mikael Förström
Krämarvägen 4 A, 00440 Helsingfors
Puh 040 738 5060

Alkuperäinen tiedote ja kuva poijusta tällä linkillä