Päivitetty 9.11.2021

Tiedotteita

10.12.2021 LAIVURITUTKINNOT

Laivuritutkinnot saaristo- ja rannikkomerenkulkuopissa järjestetään perjantaina 10.12.2021 klo 18-22 Turun Työväenopiston tiloissa os. Kaskenkatu 5 Turku.

Ilmoittautuminen ja maksut

Tutkintoon aikovan tulee ilmoittautua etukäteen joko seuran kursseilla jaettavalla paperilomakkeella tai nettilomakkeella. Ilmoittautuminen tulee tehdä kolme viikkoa ennen tutkintoa, 18.11. mennessä. Saapuessasi tutkintopaikalle, ilmoittaudu paikalla olevaksi ilmoittautumispisteessä. Saaristo- ja rannikkomerenkulkuopin tutkinnoissa tulee olemaan runsaasti osallistujia, joten tulethan paikalle viimeistään klo 17.30! Joskus ensimmäiseen laivuritutkintoonsa saapuvat henkilöt ilmoittautuvat virheellisesti rannikkolaivuritutkintoon. Ensimmäinen laivuritaso on saaristolaivuri!

Tutkintopaperit on mahdollista saada myös niin ruotsin- kuin englanninkielisinäkin. Kielivalinnasta sinun pitää ilmoittaa oman ilmoittautumisesi yhteydessä kohdassa Mahdollista muuta tietoa.

Tutkinnossa perittävät tutkintomaksut:

• Maksut vain ennakkomaksuina erillisen ohjeen mukaan!
  • Saaristolaivuritutkinto 30 €
  • Rannikkolaivuritutkinto 25 €
  • Uusintatutkinnot 25 €
  • Navigaatioliiton jäsenseurojen jäsenet voivat tilata itselleen diplomin 20 €. Muuten osallistuja voi merkitä tutkintopaperiin haluavansa tilata todistuksen (postiennakolla n. 35 €). Tämän tilauksen hoitaa Suomen Navigaatioliitto. Todistustilaukseen sinun pitää ilmoittaa kännykkänumerosi, johon Posti lähettää saapumisilmoituksen. Diplomin tai todistuksen voi tilata myös jälkikäteen Turun Navigaatioseuran toimistolta.

Mitä tarvitset mukaasi tutkintoon?

Tutkinnossa sinulla tulee olla mukana: kynä, kumi, merenkulkukolmio, apuviivain, harppi ja laskin (ei valmiiksi ohjelmoitu). Matkapuhelimen käyttö laskimena on kielletty. Karttoja tai kirjoja et tarvitse.

Tutkinnossa

Ilmoittauduttuasi paikalla olevaksi (ilmoittautumispisteessä), saat luokassa lipukkeen, jota vastaan tutkinnon alussa jaetaan tutkintokysymykset sekä karttaotteet.

Täytä heti seuraavat henkilötietosi kysymyspaperiin:

• Nimi, sosiaaliturvatunnus, osoite, postinumero ja postitotoimipaikka täydellisinä.
  • Opettajasi nimi (esim. Eskelinen, Friberg, Pelto, Laaksonen, Suokivi, Österlund, Österman) tai ITSE jos et ole ollut kenenkään kurssilla.
  • Tutkintopaikka: Turku.
  • Järjestävä seura: Turun Navigaatioseura.
  • Mikäli tilaisit ja maksoit diplomin tai tilasit todistuksen, merkitse valintasi kysymyspaperiin.
  • Laita nimesi jokaiseen paperiin, jonka palautat.

Tutkintotilaisuus kestää klo 22.00 asti. Avomerilaivuritutkinnosta voi aina välillä poiketa ulos kahville. Keskustelu ja kännykän käyttö on tietysti kielletty. Ennen lähtöäsi tutkintopaikalta käy infotiskin kautta ja palauta sinne kaikki tutkinnossa käyttämäsi paperit. Infossa tarkistetaan paperien merkinnät. Tässä vaiheessa voit vielä tilata diplomin tai todistuksen.

Tulokset

Tutkinnon arvostelee pääsääntöisesti oma opettajasi. Tutkinnosta voi saada 0–30 pistettä. 15 pistettä on hyväksytyn tutkinnon raja. Turun Navigaatioseuran järjestämään tutkintoon osallistuneiden alustavat pisteet ovat selvillä noin viikon kuluttua tutkinnosta. Tuloksia voit tiedustella toimistoltamme tutkintoa seuraavana keskiviikkona 15.12. klo 17–19 puhelimitse, puh. (02) 233 5783, tai käymällä toimistollamme (Sirkkalankatu 16 b 3). Lopullisen arvostelun vahvistaa Suomen Navigaatioliitto.

Diplomit ja todistukset

Diplomin tilanneet saavat kutsun erityiseen diplomienjakotilaisuuteen, kun Navigaatioliitto on vahvistanut arvostelun ja kun diplomit on painettu. Huhtikuun tutkinnon diplomit jaetaan vasta alkusyksystä. Joulukuun tutkinnon diplomienjakotilaisuus on yleensä maalis- tai hutikuussa.

Diplomeja ei postiteta jälkikäteen vaan ne voi noutaa seuramme toimistolta.

Todistuksen tutkinnossa tilanneet saavat sen postiennakolla suoraan Navigaatioliitosta. Jos tilaat todistuksen, ilmoita myös kännykkänumero, johon Posti voi toimittaa saapumisilmoituksen.

Tutkinnosta kertova dokumentti on ladattavissa tästä linkistä (tulostettava).

KORONAVIRUSTILANTEEN VAIKUTUKSIA TOIMINNASSAMME

Seuralla ei ole edelleenkään keskiviikkopäivystyksiä toimistolla, mutta sähköpostin välityksellä voi tehdä tilauksia (saarikortit, viirit, avaimet, katsastusasiat ym) ja sopia asioiden hoitamisesta. Tilaukset laitetaan valmiiksi ja ovat noudettavissa erikseen sovittuna aikana. Huom ! vain NOUTO. Tilaukset maksetaan seuran tilille viitesiirrolla. Vain poikkeustapauksessa voidaan valmiiksi maksettu tilaus postittaa.

Diplomit kevään tutkinnoista ovat tulleet seuran toimistolle 7.7.

Todistukset tutkinnoista on Navigaatioliitosta lähetetty tilaajille (huom! ilmoitus postista tulee antamaasi gsm-numeroon). Liitto on lomalla 5.7. alkaen.

Diplomien normaali toimitustapa on, että ne jaetaan diplomienjakotilaisuudessa, mutta näitä ei koronatilanteen vuoksi ole järjestetty. Diplomin noutamisesta (toimistolta) tulee sopia etukäteen.

Menneitä tapahtumia